De geschiedenis van ons koor weergegeven in een tijdlijn


 • 2023

  jaar 2023

  2023 Per 1 januari staat Anneriet v.d.Broecke voor het koor, vol enthousiasme gaat ze aan de slag en wij hebben er zin in. In juni verschillende optredens: Deelnemen bij Middelburg Volkoren, wat een groot succes was, we stonden met Koor VolLuid op het hoofdpodium op de grote markt. Een gezellig optreden bij MusicDays in Terhole en een warm optreden tijdens Amuziement te Heikant! Deelname aan de Korendag in Terneuzen.

 • 2022

  Het jaar 2022

  2022 We beginnen het jaar in Lockdown! In februari mogen we weer gaan zingen en we beginnen op onze nieuwe locatie, De Binnendeur in Kloosterzande. een prima zaal en gaan dan ook hier weer VolLuid! In juli hebben we een klein koren festival in Ossenisse, op 19 juni staat een optreden gepland tijdens MusicDays op Lamswaarde. Music Days is een succes. Dan is er verdrietig nieuws, onze dirigente Anne-Marie Jansen overlijdt op 25 juli, wat zullen we haar missen! Brigitte Platjouw neemt tijdelijk het dirigentenstokje over. Wat zijn we blij met haar! In december zingen we weer in Westdorpe in de Kirke; op uitnodiging van Harmonie Eikels worden bomen verzorgen we samen een Kerst uitvoering.

 • 2021

  vanaf 7 september 2021 weer gestart met zingen!

  Vanaf 7 september 2021 zijn we weer gestart met zingen! Anne-Marie en Brigitte zetten hun schouders eronder en het koor zingt weer VolLuid!

  Helaas duurt dit maar tot begin november, Corona slaat weer toe in weer een ander vorm. Ondertussen hebben we afscheid genomen van Zaal van Leuven, het hotel-restaurant is verkocht.

  Marloes en Eddy stonden jarenlang voor ons klaar en als dank voor hun gastvrijheid hebben we hen benoemd als Erelid van Koor VolLuid! met bijpassende Oorkonde!

  Ook is er een nieuwe muziekinstallatie aangeschaft en hebben we deelgenomen aan de RABO clubsupport en Plus aktie. Met Kerst zijn alle leden verwend met een kerststol.

 • 2021

  Het jaar 2021 is ook weer een ander jaar dan normaal

  We missen het zingen heel erg, maar proberen toch contact te houden door op afstand online te zingen!

  Onder leiding van zangdocente Mieke Manschot kregen we les in het online zingen, wat een heel nieuwe ervaring was voor onze leden, wel heel leuk en leerzaam om te doen. we volgden 6 lessen.

  Met Pasen voor ieder een Paasei en leuke kaart. nog geen versoepelingen.De zomer komt en er wordt weer een leuke middag georganiseerd in Hotel van Leuven, koffie/thee en taart!

  Met de versoepelingen die er nu toch komen kunnen we buiten weer gaan zingen, wel op gepaste afstand!Buiten bij het Kerkje op Kloosterzande kunnen we langzaam onze stem weer laten horen.

  En.... dan eindelijk op 7 september mogen we weer gaan zingen !!!!!!

  We gaan weer van start en hopen dat het zo blijft, iedereen is gevaccineerd wat ieder van ons toch een veilig gevoel geeft, nog wel op gepaste afstand, maar.... we zingen weer.

 • 2020

  Het jaar 2020 is een ander jaar dan normaal!

  In dit jaar slaat het Corona virus toe, dat betekent voor de koorzang geen repetities en concerten, niet binnen en niet buiten, Zo ging ons concert in het voorjaar niet door! Ook geen deelname aan Middelburg Volkoren, alles afgelast. ook geplande activiteiten in onze regio gingen niet door.

  Wat we wel hebben gedaan is elk koorlid een mooie, leuke kaart aan huis gebracht, met als tekst: Het komt goed! Ook "Heel het bestuur bakt" was een aangename verrassing voor de leden, ze werden verwend met koffie/thee en zelfgebakken taarten. maar geen zang!!

  Corona werd wat milder, we hebben toen buiten een repetitie gedaan, op gepaste afstand van elkaar en de corona maatregelen in acht nemende. Het was een warme muzikale avond buiten bij het protestante kerkje te Kloosterzande.

  Ondertussen is het eind oktober, de regels zijn weer strenger geworder!! Waarschijnlijk dit jaar geen repetities!!! we wachten af!

 • 2019

  Diverse optredens

  20 januari vierden we ons 15 jarig bestaan in Zaal van Leuven te Kloosterzande. Samen , Fanfare de Eendracht uit Lamswaarde

  18 mei, Concert in de Hontenisse hal te Kloosterzande. Op uitnodiging van Harmonie St Cecilia, Koor VolLuid, Terra Santa, popkoor 2Gether ,80 zangers en zangeressen. Samen met de Harmonie! Het was een geweldige avond.


  2 juni, Middelburg Volkoren, Een tweedaags koren spektakel, we zongen op verschillende podia. 10 september, optreden in verzorgingstehuis Antonius te Kloosterzande 26 oktober, optreden De Molenhof te Zaamslag. Samen met Harmonie de Volharding uit Sluiskil.


  20 december, Op uitnodiging van Muziekvereniging Eikels worden Bomen,samen een sfeervol kerstconcert verzorgd in\" De Kirke\" te Westdorpe.

 • 2018

  Een nieuwe naam voor het koor

  VolLuid is een nieuw koor. Maar toch ook weer niet helemaal. Het begon namelijk allemaal in 2003 tijdens een reisje in Oostenrijk. Een kleine groep wintersporters zong in een kerkje en het virus sloeg toe. Terug in Zeeuws-Vlaanderen wilden ze meer en zo ontstond het JoRo-Choir, genoemd naar de oprichter Joop Roctus. Er werd vierstemmig gezongen, klassieke- en kerkelijke gezangen. Het koor deed mee aan verschillende manifestaties zoals VolKoren in Middelburg en de artiesten mis in de Carolus Borromeus in Antwerpen. Er volgden concerten, een radiowedstrijd en twee cd’s: Timeless en Come Raise Your Voices, heel toepasselijk. De haren werden grijzer, maar het enthousiasme om te zingen bleef. Na het vertrek van Joop Roctus zwaaide Ad Meeusen twee jaar met de dirigeerstok en sinds tweeënhalf jaar staat Anne-Marie Jansen-Hoefeijzers voor het koor. Anne-Marie is een door de wol geverfde musicus en zij veranderde het repertoire een beetje. ,,Ik bewerk meer moderne muziek, bekend en onbekend, aangepast aan de samenstelling van het koor. Wel steeds vierstemmig. Dat is een uitdaging voor de zangers en zangeressen. Als alle stemmen mooi samenvallen is iedereen trots. Ik denk dat we het nu voor elkaar hebben. We zijn klaar om een concert te verzorgen. We gaan er helemaal voor. We grijpen de gelegenheid aan om het 15-jarig jubileum te vieren met een optreden en een nieuwe naam: VolLuid. Het gratis concert geven we i.s.m. Fanfare Vrijheid Eendracht uit Lamswaarde. Wie jarig is, trakteert. Bron : BN DeStem - 18-01-2019 https://www.bndestem.nl/zeeland/nieuw-koor-gaat-er-voluit-voor-in-kloosterzande~a4d22656/

 • 2016

  Nieuwe dirigente

  Sinds maart 2016 staat dirigente Anne-Marie Jansen-Hoefeijzers voor het koor. De muziekkeuze gaat steeds meer in de richting van moderne lichte muziek die ze meerstemmig zingen.

 • 2014

  Ad Meeusen

  Begin 2014 neemt Ad Meeusen de leiding over zodat het koor weer verder kan. Door omstandigheden duurt zijn dirigeerperiode slechts 2 jaar..

 • 2013

  Joop Roctus stopt

  Eind 2013 vindt dirigent Joop Roctus het tijd om na 10 jaar het dirigeerstokje over te dragen.

 • 2003

  Het koor is in 2003 opgericht

  Het koor is in 2003 opgericht door Joop Roctus. De naam van het koor verwijst ook naar zijn oprichter. Het koor brengt in die tijd meerstemmige muziek; a capella of met begeleiding van een orkestband en bestaat voornamelijk uit enthousiaste zangers en zangeressen uit de regio. Enkele hoogtepunten uit deze periode zijn o.a. ;

  • Optreden tijdens Middelburg Volkoren
  • Opname CD “Timeless”
  • Concert in het Scheldetheater te Terneuzen met de CD presentatie
  • Artiestenmis in de Carolus Borromeuskerk te Antwerpen
  • Concert met medewerking van violist Mathieu van Bellen
  • De korenwedstrijd van Classic FM, ze behaalden de 5e plaats en lieten 40 koren achter zich!
  • Opname CD “Come raise your voices”.


* Contact
Koor VolLuid!
( Secretariaat )
Email : secretariaat@koorvolluid.nl
* Social media
Wij zijn ook actief op social media, u kunt ons hier volgen.
* Bezoekers
Bezoekers sinds 1 Nov 2018